Jó reggelt!
Remélem jól telik a hétvégétek! A szombatokat szeretem a fontosabb dolgok elintézésével tölteni, mint bevásárlás, számlák befizetése és adventi koszorúkészítés. Szombatra szoktam szervezni a mindenféle programokat is, ilyenkor megyek edzeni még egyszer és ilyenkor találkozom a barátaimmal. A vasárnap pedig a pihenésé.
Vasárnap egy kicsit tovább lehet az ágyikóban maradni, utána pedig nem sietek a reggelivel sem. Szeretem megadni a módját és valami finomat, különlegeset készíteni, amire a hétközbeni rohanás alatt talán időm se lenne. Ma reggel én ezt a finomságot fogom elkészíteni:
Tojásos-karfiolos virágocskák
Hozzávalók 9 kisebb muffinformához:
- 2 tojás
- Egy kisebb karfiol (vagy egy nagyobb fele, negyede)
- Fűszer ízlés szerint (só, bors, kurkuma, chili…)
- Baconcsík
- Kolbász szeletekre vágva
- Kis reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt vágd fel egészen apróra (én aprítógéppel csinálom ezt is), és keverd össze a két felvert tojással. Fűszerezd meg a keveréket ízlés szerint (én csípősen szeretem). A muffinformák aljába tedd bele a bacont, de akár ki is bélelheted vele. 🙂 Öntsd rá a tojáskeveréket, és tegyél mindegyik közepére egy kolbászszeletkét. A tetejére tegyél reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe. Kb. 20 perc alatt készül el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: